Guns N' Roses Not In This Lifetime Tour 1.7.2017

 

Axl Rose, Duff McKagan, Slash, Dizzy Reed, Richard Fortus, Frank Ferrer ja Melissa Reese kävivät Hämeenlinnan Kantolan tapahtumapuistossa lauantaina 1.7.2017. Lämppäreinä heillä olivat Michael Monroe ja The Darkness. Monroe veti perus keikan ja The Darkness oli kyllä melkoista huttua.

 

GNR - positiivinen yllätys

Bändi oli positiivisen hyvässä tikissä. Soitto ja laulu kuullosti hyvältä. Olin muutaman kiertueesta kirjoitetun keikka-arvion ennakkoon lukenut ja niissäkin kyllä kerrottiin bändin olevan elämänsä vedossa, mutta eihän sitä voinut tietää jatkuisiko se Hämeenlinnassakin. Miinusta toki voisi antaa tunnin odottelusta, mutta sekin kyllä kuuluu oikeastaan kyseisen bändin keikkaan. Joten "ajallaan" alkanut keikka kesti puolen yön sijaan aamu yhteen. Joka toki oli ikävää monille julkisilla paikalle tulleille, koska linja-autot ja junat lähtivät hyvin nopeasti keikan loputtua.

 

Yksi viimeisistä jättiläistä oleva Guns N' Roses tykitti kolmituntisen tarjoilun 55000 maksaneen ja tuhansien maksamattomien iloksi (ja pienen osan ikäväksi). Pimenevässä suviyössä kuulimme kaikki hitit ja runsaasti Slashin kitaran soittoa joilla hän antoi taukoa lepoon ja vaatteiden vaihtoon Axelille.

 

Aluksi muutaman kappaleen ajan Axel näytti ja kuulosti väsyneeltä, mutta sitten viimeistään Welcome to the Jungle kohdalla meni muuttui täydellisyyttä hipovaksi. Encoren aluksi kuultiin monessa muussa paikassa soittamatta jätetty Don't cry ja se oli erittäin hyvä asia.

 

Lue koko juttu Guns N' Roses Not In This Lifetime Tour 1.7.2017.