Kuvankäsittelyn tutoriaalit

 

Olet saapunut sivulle josta itsessään löytyy Adobe Phoshop ohjelmaan liittyviä pikku vinkkejä, sekä laajempia oppaita. Vaikka ohjeet ovatkin tehty Photoshop ohjelmiston kalliimpaan ohjelmaan voi monia ohjeita soveltaen käyttää edullisempaan Photoshop Elements ohjelmaan tai muihinkin kuvankäsittelyohjelmiin.

 

Linkit vinkkeihin ja oppastuksiin

 

Content-Aware Crop

Adobe Photoshop CC - Content-Aware Crop

Photoshop CC käyttää nyt content-aware tekniikkaansa täyttämään älykkäästi aukot joita syntyy kun käytetään Crop Toolia kuvan kääntämiseen tai kun kuvaa suoristetataan, tai jos tausta kanvasta isonnetaan alkuperäistä kuvaa isommaksi.

 

Face-Aware Liquify toiminto

Kesäkuussa 2016 Adobe julkaisi uuden version Photoshop CC ohjelmastaan. Yksi uusista ominaisuuksista oli Face-Aware Liquify toiminto. Lue lisää!

 

Halutun kohteen värin vaihtaminen

Täältä löydät ohjeistuksen siihen kuinka saat Photoshopilla vaihdettua värin halumastasi kohdasta ottamistasi valokuvista. Klikkaa sivulle ja opi tekniikka!

 

Hampaiden valkaisu

Adobe Photoshop - Hampaiden valkaiseminen Hampaiden valkaiseminen

Vaiheittainen ohjeistus kuinka saat Adobe Photoshop ohjelmalla muotokuvasta hampaat valkaistua. Klikkaa sivustolle ja katso kuinka se tapahtuu!

 

HDR kuvan luominen

HDR kuvan luominen - Stanley Cup sormus

HDR kuvat ovat suosittuja ja syystäkin! Niitä voi tehdä useilla eri ohjelmilla. Nyt kerron miten ne tehdään Photoshopilla ja Lightroom ohjelmilla! Klik ja opi!

 

Häviötön terävöinti älykkäällä objektilla

Adobe Photoshop - Häviötön terävöinti

Viimeisten säätöjen jälkeen on aika lopuksi terävöittää kuva.  Terävöitys kannattaa tehdä Photoshopin Smart Object –toiminnolla. Klikkaa ja katso ohjeistus!

 

Kasvojen osittainen tummentaminen ja vaalentaminen

Ohjeistus miten kannattaa suorittaa Adobe Photoshop ohjelmalla kasvojen osittainen tummentaminen ja vaalentaminen. Klikkaa ja lue!

 

Kontrastin lisääminen Unsharp Mask -toiminnolla

Kätevä ja yksinkertainen vinkki miten saat poistettua valokuvasta niin monesti ikävästi haittaavaan harmaan latteuden. Klikkaa ja opi miten se tapahtuu!

 

Kuvan syvääminen

Adobe Photoshop - Kuvan syvääminen

Vinkkejä siitä miten saat ja kannattaa toteuttaa valokuvan syvääminen Adobe Photoshop ohjelmalla. Klikkaa ja tutustu oppaaseen!

 

Luomien poistaminen

Luomien poistaminen Luomien poistaminen

Adobe Photoshop ohjelman Spot Healing Brush -työkalulla saa kätevästi poistettua ihosta luomet kuin muutkin näppylät. Tule oppimaan kuinka tuo tehdään!

 

Maskin käyttäminen

Adoben Photoshop ohjelman Mask -toiminto on monipuolinen ja sitä voikin käyttää hyväksi hyvinkin erilaisissa projekteissa.

 

Match Font

Adobe Photoshop CC - Match Font tutorial

Toiminnon avulla fonttien arvailu vähenee. Photoshop CC tunnistaa esimerkiksi postimerkissä käytetyn fontin, kun avaat postimerkistä otetun kuvan Photoshop CC ohjelmassa.

 

Oman siveltimen tekeminen

Oman siveltimen tekeminen Adobe Photoshopilla

Vaiheittainen ohjeistus siihen miten saat tehtyä oman siveltimen Adobe Photoshop ohjelmassa. Klikkaa ja katso miten yksinkertaista se oikeastaan on!

 

Pikanäppäimet

Photoshopissa on paljon näppäriä pikanäppäimiä joiden avulla työnteko nopeutuu. Halutessasi voi muokata ja lisätä omia pikanäppäimiä.

 

Progressiivinen terävöitys

Progressiivinen terävöitys on yksi tapa tehdä kuvasta terävä ja välttää ikäviä terävöityksen lieveilmiöitä. Lue miten se tehdään Photoshopilla!

 

Puhkipalaneen taivaan korjaaminen

Täältä löydät ohjeistuksen siihen kuinka saat Photoshopilla korjattua puhki palaneen taivaan ottamistasi valokuvista. Klikkaa sivulle ja opi tekniikka!

 

Rakennuskuvien vääristymien korjaaminen

Adobe Photoshop - Perspektiivin korjaaminen

Täältä löydät ohjeistuksen siihen kuinka saat Photoshopilla korjattua vääristymät pois rakennuksista ottamistasi valokuvista. Klikkaa sivulle ja opi tekniikka!

 

Select and Mask workspace

Adobe Photoshop CC - Select and Mask workspace

Toiminnolla tehdään tarkkoja syväyksiä ja maskeja, nopeammin sekä helpommin kuin aiemmin. Uusi työtila helpottaa tekemään tarkan valinnan ja maskin. Käytä työkalua kuin Refine Edge Brushia erottamaan haluttu kohde kuvan taustasta. Näin ollen tämä työkalu korvaakin kokonaan Refine Edge työkalun tarjoten samat toiminnot suoraviivaisemmin.

 

Silmien kirkastaminen

Ohjeistus kuinka saat silmien valkuaiset kirkastettua / valkaistua. Klikkaa sivustolle ja opi kuinka se tehdään!

 

Tehdyn valinnan pienentäminen

Opastus siihen miten saat pienennettyä tekemääsi valintaa helposti ja nopeasti Adobe Photoshop ohjelmalla. Klikkaa ja tutustu oppaaseen!

 

Terävyyden lisääminen kuvia pianoamalla

Täältä löydät ohjeistuksen siihen kuinka saat Photoshopilla lisättyä kuviisi terävyyttä pinoamalla useamman kuvan yhdeksi kuvaksi. Klikkaa ja opi tekniikka!

 

Timelapse - kuvat kohdilleen

Timelapse kuvauksessa ongelmaksi saattaa tulla se, että kaikki kuvat eivät ole ihan samalla kohdalla. Opi kuinka saat kuvat kohdistettua jälkikäteen! Lue lisää!

 

Tummien silmänalusten poistaminen

Opastus kuinka saat Adobe Photoshopilla pehmennettyä muotokuvista tummat silmänaluset pois huomaamattomasti. Klikkaa sivustolle ja opi!

 

Usean kuvan yhdistäminen

Usean kuvan yhdistäminen Photoshopilla.

Photoshopilla on mahdollista luoda yksi kuva useammasta kuvasta. Esimerkissä kirkkaalle taivaalle tuodaan mukaan poutapilvet. Klikkaa sivulle ja opi miten se tehdään!

 

Valokuvan terävöittäminen

Vinkkejä siitä millaisilla asetuksilla kannattaa minkäkin tyylisiä valokuvia terävöittää Adobe Photoshop ohjelmalla. Klikkaa ja tutustu määrityksiin!

 

Valokuvasta piirros

Photoshop opas siitä miten saat tehdyksi valokuvasta piirroksen. Periaatteessa tämä käy nopeasti, mutta lopputulosta voi viilata loputtomasti. Lue lisää!

 

Valokuvista Timelapse videon tekeminen

Timelapse videon tekeminen voi tuntua aluksi vaikealta Adobe Photoshop CC ohjelmalla. Ainakin sitä se oli itselleni. Aiemmissa ohjelman versioissa käyttämäni menetelmä ei enää toiminut, joten piti opetella tämä uusi tapa. Siksi ajattelen kertoa tästä muillekin jotka mahdollisesti samaan ongelmaan törmäävät.

 

Valkotasapainon säätäminen

Harmaakortti valkotasapainon säätämiseksi

Opastusta ja vinkkejä siihen miten saat säädettyä valkotasapainon mahdollisimman oikeaksi Adobe Photoshop ohjelmalla. Klikkaa ja tutustu määrityksiin!