Microsoft Windows 8

Microsoft julkaisi uuden Windows 8 käyttöjärjestelmän 26. lokakuuta 2012. Uudistuksen myötä sama käyttöliittymä tuli käyttöön eri mobiililaitteisiin sekä perinteisiin tietokoneisiin. Uudistuksen yksi keskeinen muutos edellisiin on kosketuksella toimiva käyttöjärjestelmä.

 

Omat kokemukset Windows 8 käyttöjärjestelmästä ovat vähäiset, mutta vaimoni ostettua uuden kannettavan tietokoneen on se tullut hiljalleen tutummaksi. Seuraavaksi tarina siitä miten "helppoa" Windows 8.1 päivityksen tekeminen olikaan.

 

Windows 8 päivittäminen Windows 8.1:een

 
Vaimoni ostettua uuden Windows 8:lla varustetun kannettavan ja kuultuani kyseisen käyttöjärjestelmän ongelmista, yritin ohittaa ne päivittämällä Windows 8:n mahdollisimman nopeasti Windows 8.1:een.
 
Päivitystä tarjottiin Windowsin tukisivullakin, mutta Kauppa-ohjelma ei löytänyt valikoimasta 8.1 -päivitystä. Ilmeni, että minulta puuttuu ainakin yksi päivitys saadakseni 8.1:n ja sen lisäksi Windows Update -ohjelma tarjosi muitakin tärkeitä päivityksiä ladattavaksi ja asennettavaksi. Sen jälkeen alkoikin melkoinen päivityshelvetti.

Yritin kahteen kertaan ajaa W8-päivitykset läpi, mutta se ei onnistunut. Windows Update latasi kyllä kaikkia 56:a tärkeää päivitystä oikein hartaudella (toisella kertaa siinä kesti neljä tuntia), muttei onnistunut päivitysten asentamisessa. Kummallakin kertaa ohjelma oli kyllä asentavinaan kaikki päivitykset, mutta asennuksen lopussa ilmoitti kaikkien päivitysten epäonnistuneen.

Monipolvisten ja monimutkaisten ohjeistusten sekä Windows Update -ohjelman diagnostiikka- ja korjausohjelman käytön jälkeen olin samassa tilanteessa - päivitysten asentaminen ei edelleenkään onnistu. Päätin pyrkiä päivittämään konetta vain sen verran että saisin W8:n päivitettyä Windows 8.1:een. Googlettelun jälkeen löysinkin päivityksen KB2871389, jonka avulla 8.1 -päivityksen saisi. Yrittäessäni asentaa kyseisen päivityksen, kone ilmoitti ettei se onnistu, jolloin se antoi virhekoodin 800736B3. Tämän jälkeen alkoi virhekoodin aiheuttajan ja korjaajan metsästys.
 
Lopulta kokeilin Microsoftin foorumin (<- tohon linkki) vastausta kyseisen virheen korjauksen kohdalta. Sen jälkeen etsiskelin koneesta komentokehotteen ja aloin kirjoitella komentoja. Ohjelmien suorittaminen tyssäsi siihen, että komentokehotteen viestin mukaan minulla ole järjestelmänvalvojan oikeuksia enkä voi ajaa kyseisiä ohjelmia. Jälleen kerran laitoin googlen surraamaan ja löysin ratkaisun: Aloita-sivulla, taustalla, klikkaa hiiren oikeaa ja valitse sieltä Komentokehote (järjestelmänvalvoja). Sen jälkeen kirjoitin komentokehotteeseen foorumilla neuvotun komennon:

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Kone raksutti ja kun ohjelma tuli valmiiksi, se ilmoitti löytäneensä ja korjanneensa virheitä. Käynnistin koneen varmuuden vuoksi uudelleen ja silloin kone alkoi asentaa päivityksiä, jotka epäonnistuivat aiemmin. Koneen käynnistyessä uudelleen päivitykset olivat pääosin asentuneet ja Kauppaan mennessäni linkki 8.1 -päivitykseen tuli ensimmäisenä eteeni. Sen päivityksen asentamisessa ei onneksi tullut vastaan ongelmia ja nyt tietokone toimii hyvin.

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_8-windows_update/windows-8-update-error-800736b3/6f7f2b7e-c0ed-4ec7-9c6c-f22afca20f57