Google AdSense | Verkkomainontaa julkaisijana

 

Google AdSense on kaiken kokoisille verkkosivustojen julkaisijoille tarkoitettu nopea ja helppo tapa ansaita rahaa näyttämällä kohdistettuja ja huomaamattomia Google-mainoksia verkkosivustoissa. AdSensen avulla voit myös tarjota Google-haun sivustojen käyttäjille ja hankkia tuloja näyttämällä Google-mainoksia hakutulossivuilla.

 

Ohjelmaan voi hakea kuka tahansa, mutta mukaan ei välttämättä pääse. Hakemuksen lähettämisen jälkeen Google tarkistaa sivustosi ja sitten jos se täyttää Googlen vaatimukset hyväksytään sinut mukaan ohjelmaan.

 

Sitten voit tehdä haluamasi näköisiä mainoksen Google AdSense tililläsi. Voit päättää onko mainos kuvaa- vai tekstiä ja minkä värinen mainoksen tausta, teksti , sekä reunus on.

 

Luotuasi mieleisen mainoksen saat siitä yksilöllisen koodin, joka sinun pitää sitten liittää siihen kohtaan verkkosivusi koodia johon mainoksen haluat tulevan. Näin teet kaikki haluamasi mainokset.

 

Mainokset tehtyäsi , sitten vain jatkat sivuston laadukkaan sisällön tuottamista ja sen perässä sivustollesi tulevat vierailijat saattavat kiinnostua Googlen mainoksista niin paljon, että klikkaavat niitä. Näin käydessä saat klikkauksesta rahallisen korvauksen Googlen mainoksen pidosta sivuillasi.

 

Lisää tietoa Google AdSense mainosten julkaisuohjelmasta löydät osoitteesta: www.google.com/adsense/support.

 

Mainosten hallinta

Voit hallita sivuillesi ilmestyviä mainoksia jonkin verran. Kirjaudu Adsense tilillesi ja mene Mainosten salliminen ja estäminen -välilehdelle.


Valitse vasemmalta kohta Asetukset ja siltä laita täppä kohtaan Pidätä mainoksia 24 tuntia, jotta ne voidaan tarkistaa. Nyt tulevat mainokset ovat vuorokauden jonossa.


Jo julkaistuja mainoksia voi estää samasta Asetukset osiosta kohdasta Näytetyt mainokset.


Omien kokemusten perusteella osa mainoksista kuitenkin näytetään sen perusteella millaisilla sivuilla sivujesi vierailia on aikaisemmin käynnyt eli millaista selaushistoria profiliia mukanaan kantaa.