Instagram

 

Instagram on erittäin suosittu valokuvien ja lyhyiden videoiden jakopaikka. Keskeinen osa palvelua on #-tagien käyttö. Niiden avulla sinulla on edes mahdollisuus tulla nähdyksi massiivisessa kuvavirrassa.

 

Toki jos on olet tunnettu tai mestarillinen kuvaaja niin silloin sinut saatetaan löytää muutenkin, mutta muutoin suosittelen #-tagien käyttämistä julkaisuiden yhteydessä.

 

Kuvasta riippuen kannattaa siihen tarkkaan harkiten littää "oikeat" #-tagit. Kannattaa tutustua erilaisiin ryhmiin joita Intagramissa on loputtoman tuntuisesti. Esimerkiksi jos olet ottanut loistavan auringonlaskukuvan ja tahtoisit sen saada esille jossakin ryhmässä. Liitä kuvaan sellaisten ryhmien #-tagit joissa on paljon jäseniä ja taktikoiden kannattaa laittaa kuva myös muutamiin pienempiin, mutta aktiivisiin ryhmiin - on todennäköisempää, että kuvasi tulee poimituksi ryhmään. Tosin pienessä ryhmässä näkyvyys jää toki pienemmäksi.

 

Optimaalinen kuvan jako Instagrammissa

Hopper HQ.n analyysin mukaan seuraavalla kuuden asian avaulla saat eniten tykkäyksiä ja seuraajia Instagramissa.

 

  • Olemalla nainen, saat keskimäärin yli viisi kertaa enemmän tykkäyksiä kuin miehet.
  • Jaa kuvia omista kokemuksistasi, eläimistä ja suosituista rannoista.
  • Käytä oikeita #Hashtageja, suosituimmat kolme ovat #love, #instagood ja #photoofday
  • Jaa kuvasi arkisin 18-19:30 ja viikonloppuisin klo 11.
  • Lisää suodatin tehosteita kuviin. Gingham on suosituin tällä hetkellä.
  • Lisää julkaisuihisi tekstiä ja 1-3 emojia, näin saat keskimäärin 15% enemmän tykkäyksiä.

 

Lähde: Digi-kuva 12/2017.

 

Oma Instagram projektini

2015 huhtikuussa liityin palveluun. Lisäsin 3-4 valokuvaa viikoittain palveluun. Vuoden aikana sain seuraajia 85 kappaletta. Mielestäni kovin vähän. Tarkoitukseni on kuitenkin korkealla valokuvauksen parissa ja siten toki tahdon myös paljon seuraajia Instagramissa.

 

2016 kesäkuussa ehdin perehtyä Instagramiin muutamana yönä paremmin ja silloin luin artikkeleja #-tagin merkityksestä. Tutkin Instagramin ryhmiä kuva-aiheittain ja tein itselleni puhelimeen muistiot niistä, nyt voin copy-pastettaa ne aina jakamani kuvan mukaan nopeasti.

 

Selväksi kävi myös se, että näkyvyyden tavoittelun maksimoinnissa kuvien tulee olla mielummin fantasiaa kuin todellisuutta. Kokeeksi tein yhdestä upeasta auringolaskusta vieläkin voimakkaamman hdr-kuvan niin kuva poimittiin ison super_photosunsets ryhmän päivän kuvaksi. Se keräsi nopeasti lähes 2000 tykkäystä.

 

 

Samaan aikaan aloitin systemaattisen käyttäjien seuraamisen. Tuon projektin alussa kävi selväksi että jokaista 1000 seurattavaa tulee noin 100-125 seuraajaa. Harvemmin itse seurattavani vaan jotkut muut jotka seuraavat samoja tahoja. Nimittäin Instagram tarjoaa / suosittelee henkilöitä seurattavaksi jokaisen käyttäjän yhteydessä. Vaikeaa nyt lyhyesti selventää, mutta Instagramin käyttöönotettuanne ymmärrätte asian kyllä.

 

Joten linkittyminen on tärkeää, jos tavoitteena on saada nopeasti lisää aitoja seruraajia. Niin kuten muissakin some-palveluissa on Instagramikin täynnä botteja. Toki julkaisujen laatukin on tärkeä osa matkalla suuren seuraaja joukon tavoittelussa, mutta se ei välttämättä ainoastaan riitä.

 

En nyt ole vielä itse päättänyt miten pitkään tällä linjalla jatkan, mutta ainakin nyt 10 000 tahoa alan seuraamaan ja ehkäpä se maksimi on sitten jossain 1 miljoonan paikkeilla. Mikähän mahtaa muuten olla tuolla saralla ennätys? Jos ei Instagramin seuratuimmaksi niin kovimmaksi stalkkeriksi ehkä sitten :).

 

2017 Tammikuussa tilanne oli se, että vain n. 500 seurasi. Lähes 5000 seurattavasta seurasi vain murto-osa takaisin. Oli aika lopettaa tuo kokeilu ja niinpä lopetin valtaosan seuraamisen.


Olen myös huomannut, että välillä seuraajia tulee paljon lisää ja nopeasti ne myös sitten katoavat. Tuosta tuli mieleen, että on varmaankin olemassa jokin mahdollisuus seurata sitä kuka alkaa seuraamaan takaisin. Pieni Googletus ja aavistukseni saivat vahvistusta. Sovelluksia riittää niin tietokoneelle kuin mobiililaitteille kymmenittäin.


Itselleni asensin UnFollowwers Instagram sovelluksen. Sillä on helppo seurata uusia seuraajia ja ketkä ovat sitten lopettaneet seuraamisen. Ilmaisen version huonoin puoli on pakotetut mainokset, joita on paljon.


Seuraavaksi projekti muuttuukin sellaiseksi, että seuraan lähinnä sellaisia tahoja, jotka myös seuraavat takaisin. Katsotaan sitten miten tuo omien seuraajien määrä tuosta muuttuu.