Samyang 20mm F1.8 ED AS UMC

 

Samyang 20mm F1.8 ED AS UMC -objektiivissa on 13 linssiä 12 ryhmässä. Linsseistä kolme on valmistettu ED-lasista, jotka vähentävät valon hajontaa tehokkaasti ja kaksi linsseistä asfäärisiä. Objektiivissa on moninkertainen UMC-Antireflex –käsittely, joka päästää tehokkaasti valon läpi, ilman heijastumia.Objektiivin suurin aukko f1.8 mahdollistaa kuvien ottamisen hyvinkin hämärissä olosuhteissa nopeammilla suljinajoilla. Valoivoiman avulla myös korostat pääkohdetta ja 7 himmenninlehteä luovat kauniin bokehin kuviisi. 20cm lyhin tarkennusetäisyys lisää objektiivin monipuolisuutta. Lue lisää objektiivista.

 

Tekniset tiedot

 

  • Rakenne: 13 elementtiä (2 asfääristä, 3 ED) / 12 ryhmää
  • Tarkennus: käsin
  • Pienin aukko: F22
  • Kuvakulma. Fullframe 94,8 astetta, APS-C 70.3 astetta
  • Himmenninlehtien määrä : 7
  • Lähin tarkennus: 0,2 m
  • Suodinkierre: 77 mm
  • Mitat: n. 86.9×83 mm
  • Paino: n. 493 g

 

Omat ennakko odotukset

 

2017 välipäivä alesta löytyi pitkään hankintalistallani ollut Samyang 20mm F1.8 ED AS UMC. Toimituskuluineen hinta oli 450 euroa. Paljon manuaali objektiivista, mutta toivottavasti siitä tulee pitkäikäinen seuralainen. Lisäksi sen pitäisi olla todella terävä täydenkennon kamerassakin aukolla F8.

 

Objektiivin hankin ensijaisesti maisemakuvaukseen ja pitkiin valotuksiin kaikenlaisissa ympäristöissä. Lisäksi objektiiivin pitäisi tuottaa parempaa jälkeä tähtikuvauksessakin kuin Samyang F2.8 14mm, jonka voitin Samyang Global kisasta syksyllä 2016. Toivottavasti näin on, nimittäin jo tuo 14mm tekee parhaimmillaan tarkkennuksen osuttua kohdilleen todella terävää jälkeä ja jos se siitäkin paraneen niin wow.

 

Vääristymän pitäisi olla paremmin hallinnassa myös sekä tarkennus puolikin pitäisi olla parempi ja ääretön kanssa on sitten äärettömän kohdalla toisin kuin 14mm objektiivissa, jossa ääretön tuntuu vaihtavan paikkaa vallitsen säätilan ja fiiliksen mukaan.

 

Yksi erittäin tärkeä syy valintaa oli myös se, että objektiiviin on mahdollista kiinnittää suotimia tai suodinpidike. Objektiivin suodin koko on 77mm. Pentaxille on nimittäin vaikeaa löytyää laajakulmaobjektiivia jossa on suodinkierteet.

 

Samyang 20mm objektiivi myös kattaa saman kuva-alueen kuin Samyang 14mm objektiivi aps-c kennon kameralla.​ 14mm alkaa olemaan jo liian laajakulmainen täydenkennon kamerassa.

 

Terävyys

 

Yllä olevan videon on tarkoitus osoittaa objektiivin terävyys aukolla F5. Objektiivi piirtää erittäin terävää jälkeä keskeltä ja pehmenee reunoille mentäessä. Vielä en ole ehtinyt objektiivia testa kunnolla, joten en osaa vielä paremmin terävyydestä ekrtoa.