Guns N' Roses Not In This Lifetime Tour 1.7.2017

 

Axl Rose, Duff McKagan, Slash, Dizzy Reed, Richard Fortus, Frank Ferrer ja Melissa Reese kävivät Hämeenlinnan Kantolan tapahtumapuistossa lauantaina 1.7.2017. Lämppäreinä heillä olivat Michael Monroe ja The Darkness. Monroe veti perus keikan ja The Darkness oli kyllä melkoista huttua.

 

 

GNR - positiivinen yllätys

Bändi oli positiivisen hyvässä tikissä. Soitto ja laulu kuullosti hyvältä. Olin muutaman kiertueesta kirjoitetun keikka-arvion ennakkoon lukenut ja niissäkin kyllä kerrottiin bändin olevan elämänsä vedossa, mutta eihän sitä voinut tietää jatkuisiko se Hämeenlinnassakin. Miinusta toki voisi antaa tunnin odottelusta, mutta sekin kyllä kuuluu oikeastaan kyseisen bändin keikkaan. Joten "ajallaan" alkanut keikka kesti puolen yön sijaan aamu yhteen. Joka toki oli ikävää monille julkisilla paikalle tulleille, koska linja-autot ja junat lähtivät hyvin nopeasti keikan loputtua.

 

Yksi viimeisistä jättiläistä oleva Guns N' Roses tykitti kolmituntisen tarjoilun 55000 maksaneen ja tuhansien maksamattomien iloksi (ja pienen osan ikäväksi). Pimenevässä suviyössä kuulimme kaikki hitit ja runsaasti Slashin kitaran soittoa joilla hän antoi taukoa lepoon ja vaatteiden vaihtoon Axelille.

 

Aluksi muutaman kappaleen ajan Axel näytti ja kuulosti väsyneeltä, mutta sitten viimeistään Welcome to the Jungle kohdalla meni muuttui täydellisyyttä hipovaksi. Encoren aluksi kuultiin monessa muussa paikassa soittamatta jätetty Don't cry ja se oli erittäin hyvä asia.

 

Järjestelyt toimivat alueella hyvin

Porteille saavuin kävellen kolmelta ja jonotus kesti varmaan 15 min. Tarkastus nykypäivän mukaan perusteellinen, mutta silti sujuva. Palvelut pelasivat (juomaa, ruokaa ja karkkia sai muutamassa minuutissa) ja vessoja positiivisen paljon. Paikkani löytyi parin metrin päästä golden circle aidasta. 

 

Video ja äänisynkka toimivat loistavasti siinä kohdassa. siinä koko keikan. Gunnareiden keikan alkaessa perus urpot yritti tulla eturiviin, mutta porukka sopimuksella ne 99% estettiin ja saatiin kolmesta asti vallatut paikat pidettyä, eikä tunnelma menny liian tiiviiksi.

 

Alueelta poistuminen paikoin kaaosta

Pois lähtö oli kyllä kaaosta. Kukaan ei ohjannut liikennettä ja pimeässä ei kyllä suuntapalloja näkynyt - sininen on pimeällä huono valinta eikä oranssikaan toiminu - ihmisiä ohjaamaan ja enemmän katuja kiinni henkilöautoilta jotta ihmiset pääsee väljemmin poistumaan linkkiassalle juna-asemalle. Tuosta huolimatta, lisää näitä tapahtumia jatkossakin Kantolaan! Paikka on hyvä nurmikenttineen ja keskeisen sijaintinsa puolesta.

 

Settilista
 1. Intro: Looney Tunes
 2. Intro:The Equalizer
 3. (Harry Gregson-Williams song)
 4. It's So Easy
 5. Mr. Brownstone
 6. Chinese Democracy
 7. Welcome to the Jungle
 8. Double Talkin' Jive
 9. Better
 10. Estranged
 11. Live and Let Die
 12. Rocket Queen
 13. You Could Be Mine
 14. New Rose
 15. This I Love
 16. Civil War
 17. Yesterdays
 18. Coma
 19. Slash Guitar Solo
 20. Speak Softly Love
 21. Sweet Child O' Mine
 22. Out Ta Get Me
 23. Wish You Were Here
 24. November Rain
 25. Black Hole Sun
 26. Knockin' on Heaven's Door
 27. Nightrain

  Encore:
 28. Don't Cry
 29. Whole Lotta Rosie
 30. Patience
 31. The Seeker
 32. Paradise City
 33. Outro: You Know My Name

 

GNR Hämeenlinnan keikasta muualla Internetissä
 • Soittolista: https://www.setlist.fm/setlist/guns-n-roses/2017/kantolan-tapahtumapuisto-hameenlinna-finland-3be4c084.html
 • Spotifyssä kaikki päivän keikat soittolistana: https://open.spotify.com/user/livenationfinland/playlist/6YkfD0w6X35762s45RGcvB?play=true&utm_source=open.spotify.com&utm_medium=open&play=true
 • Soundin kuvagalleria päivästä: http://www.soundi.fi/keikat/guns-n-roses-darkness-ja-michael-monroe-hameenlinnassa-katso-jattikonsertin-jattimainen-kuvagalleria/
 • Videoita keikasta Youtubessa: https://www.youtube.com/playlist?list=PLHdhy2iPh_fLJQOu_IYsVLq-6c_YA7N61