Maukkaat reissuvohvelit

 

Vohvelit ovat varmasti useimpien mielestä parhaimman makuisia heti paistamisen jälkeen syötyinä, mutta maistuvat ne kuvausretkelläkin, luonnonhelmassa vietetyn evästauon päätteeksi.

 

Julkaisenkin nyt kaikkien saataville vohveli ohjeen jonka perään muutama henkilö on kysellyt. Voit vapaasti kirjoittaa ohjeen reseptikirjaasi ja halutessasi kertoa ohjeesta tuntemillesi ihmisille. Seuraavasta ohjeesta saat noin 10 kappaletta maistuvia vohveleita.

 

Raaka-aineet

2,5 dl maitoa
2 kananmunaa
½ tl suolaa
1 rkl sokeria
1-2 rkl vaniljasokeria
1 rkl kanelia
2 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
50 g sulatettua voita / öljyä

 

Valmistusohje

  1. Vatkaa maito, kananmunat ja mausteet keskenään hyvin sekaisin.
  2. Lisää jauhot samalla hyvin vatkaten, jottei jauhot paakkuunnu. Halutessasi voit käyttää jauhojen lisäämisessä siivilää, varmistaaksesi paakuttoman lopputuloksen.
  3. Lisää lopuksi rasva samalla sekoittaen.
  4. Sitten tulee se valmistamisen vaikein vaihe eli pitää malttaa mielensä ennen vohveleiden paistamista. Taikina tulee nimittäin laittaa vetäytymään jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
  5. Paista sitten vohvelit ja nauti esimerkiksi kermavaahdon, sekä kuningatarhillon kera! Niin kyllä vohvelit voi nauttia luonnossakin kermavaahdon kera, jos niin tahtoo. Vatkaa kermavaahto vaikka valmiiksi kotona ja laita se sen jälkeen viilennettyyn termospulloon, niin se pysyy siellä hyvänä.