Valokuvia Hämeen linnasta

Täältä löydät valokuvia Hämeen linnasta eri vuoden aikoina ja erilaisissa valaistuksissa. Hämeen linna on niin vetovoimainen, ettei sen ohi voi oikein koskaan mennä ilman siitä valokuvaa ottamatta :)

 

Etenkin somessa, jos näkee kuvan otetun Hämeenlinnasta on siinä kovin usein mukana Hämeen linna. Valokuvauksen kannalta ajateltuna Hämeen linna on tosiaan liian kuvauksellinen, ulkopuolisille tulee helposti Hämeenlinnasta sellainen kuva, ettei siellä muuta näkemisen arvoista olekaan kuin Hämeen linna.

 

Hämeen linna juhlavalaisu 2019

 

2019 Hämeen linnan juhlavalaistus kesti yli kaksi viikkoa. Ammatilaisten suunnittelemien valaistusten lisäksi mukana oli 5 muutakin valaistusta 18.-22.12.2019 välisenä aikana. Linnan Kehitys järjesti kilpailun johon sai osallistua kuka tahansa.

 

Näin upean mahdollisuuden huomatessani laitoin hakemuksen sisään ja olin yksi onnekkaista valituista. Valaisusta oli vajaan tunnin suunnittelupalaveri. Se oli mielenkiintoinen ja poikkeuksellisen mukava palaveri.

 

Palaverissa saatiin aika hyvä lopputulos, mutta täydensin suunnitelmaani vielä myöhemmin yhden sähköpostin muodossa. Sitten jäin jännityksellä odottamaan miten suunnitelmani toteutettaisiin käytännössä?

 

Valaisusuunnittelu kisan voittajat ja teokset olivat seuraavat

 

 

Hämeen linna juhlavalaisu 2018

2018 Hämeen linna juhlavalaistiin Tuomaanmarkkinoiden aikaan yhden viikonlopun ajaksi. Fuksianpunainen sävyinen linna herätti paljon puhetta puolesta ja vastaan. Itse kuuluin tuohon jälkimmäiseen ryhmään, sillä kauemman aikaa linnaa katsellessa alkoi silmissä pahalta tuntumaan, aivan kuin olisivat verkkokalvot kärsityneet yli voimakkaasta fuksiasta. Jostain syystä tuo väri on näissä eri valaistuksissa todella yleinen ja suosittu väri toteuttajien toimesta.

 

Hame Castle 14.12.2018

Katso lisää kuvia Hämeen linnan 2018 vuoden juhlavalaisusta täältä :)