Adobe Photoshop | Kuvan syvääminen

 

Kuvan syväämiseen voi tulla tarvetta monessakin tilanteessa. Kuvan syvääminen onnistuu useilla kuvankäsittelyohjelmilla niin ilmaisilla kuin maksullisillakin. Itse käytän yleensä Photoshoppia, mutta reissussa olen käyttänyt suoraan selaimessa ilmaiseksi toimivaa Sumo Paint ohjelmaa.

 

Syväämisen voi tehdä monella tavalla. Yhteistä kuitenkin näille tavoille on se, että ensiksi pyritään jotenkin saamaan syvättävä kohde rajatuksi taustastaan. Riippuen tilanteesta tähän valinnan tekemiseen tehdään eri asioita.

 

Siinä vaiheessa, kun syvättävä kohde on saatu suurin piirtein irrotettua taustastaan alkaa se ikävin vaihe. Nimittäin riippuen syvättävän kuvan käyttötarkoituksesta syväyksen viimeistelyyn menee aikaa muutamista minuuteista tunteihin. Jos kuvaa tullaan käyttämään pienessä koossa Internetissä niin syväyksen rajojen ei tarvitse olla niin huolellisesti tehdyt kuin jos kuvaa käytetään painotuotteissa. Netti käyttöön tarkoitetun kuvan syväyksessä voikin kestää vain muutaman minuutin.

 

Esimerkki kenkien syväämisestä

 

  1. Avaa Adobe Photoshop ja avaa sitten haluamasi kuva.
  2. Select > Color Range. Valitse sitten värit jotka haluat lisättävän valintaasi. Jos tausta on yksi värinen, valitse tausta ja sitten laita täppä kohtaan Invert niin ohjelma tekee käänteisen valinnan. Lopuksi paina Ok-painiketta.
  3. Nyt kuvassa on tekemäsi rajaus. Luo sitten uusi taso, pikanäppäin komento on Crtl + J.
  4. Uudessa tasossa valittu alue on syvätty ja muu alue on läpinäkyvä.
  5. Nyt voit halutessasi ja kuvan niin vaatiessa, siistä valinnan reunoja. Tähän on monta vaihtoehtoa. Voit esimerksi siistiä reunat pyyhekumi työkalulla tai sitten Select > Refine Edges -toiminnolla.
  6. Reunat viimeisteltyäsi voit vielä lopuksi terävöittää kuvaa, Filter > Sharpen > Unsharp Mask.
  7. Tallenna syvätty kuva PNG-muodossa, jotta läpikuultavuus säilyy. Jos tallennet esim. JPG-muodossa niin taustasta tuleekin valkoinen.

 

Tuotekuva ennen syväystä..

Adobe Photoshop - tuotekuvan syvääminen

..ja syväyksen jälkeen!

Adobe Photoshop - tuotekuvan syvääminen