Kodin Terra, Hämeenlinna

S-Mobiilissa oli toukokuussa 2021 -15% tarjouskuponki Kodin Terraan. Huomasin, että kaupan saldona halumaani Fiskarsin P921 oksasaksissa oli 4 kappaletta. Sitten vain kauppaan sakset alennuksella hankkimaan.

Hyllyssä ei näkynyt yhtään haluamaani oksasaksea. Kävelin Hämeenlinnan Terran infopisteelle jossa oli n. 55-60 ikäinen nainen, 25-30 ikäinen nainen ja sitten noin 40 ikäinen mies.

Kysyin ja näytin vanhimmalle naiselle kuvaa tyhjästä hyllystä, jossa näkyi etsimäni tuotteen tiedot. Asiakaspalvelija sanoi heti ensimmäiseksi "Tuskin meillä on edes tuota valikoimassa". Sanoin "Niin kuten huomaat varmaan kuvasta on se tuosta teidän hyllystä otettu ja sitä tulin kysymään, että onko ne vielä varastossa odottamassa purkaamista?". Myyjä "Ai. Katos Pirkko koneelta". Pirkko "Jaa. Mee sä kattoon mitä se näyttää?" sanoi kolmannelle infopisteessä pöytään nojanneelle myyjälle. Tämä myyjä ei sanonut sitten yhtään sanaa. Katsoi vaan varastosaldoa, että 4 löytyy mutta ei ole hyllyssä (näytti laitettaan). Yrtin vielä kerran kysyä, että niin voisiko joku ne purkaa sieltä varastosta? Tähän ei kukaan näistä vastannut mitään.

Kiinnostaisi suuresti tietää millä perusteella näitä myyjiä Osuuskappa Hämeenmaan Hämeenlinnan Kodin Terran palkataan? Meno oli kuin Uuno Turhapuron rautakauppa sketsissä.

Koska saksissa oli kohtuullisen hyvä alennus niin palasin kauppaan seuraavana päivänä. Nyt oli ollut aktiivisempaa työntekijää paikalla ja sakset olivat löytäneet tiensä hyllyyn.

Sen verran hv-palvelua oli taas Kodin Terrassakin, että parhaani mukaan olen sinne menemättä. Juurikin vastaavia tarjouksia voin sieltä käydä yrittämässä ostamassa, jos tuote on oikeasti markkinoiden halvin. Muutoin käyn toisissa kaupoissa ja toki ensimmäiseksi verkkokaupoissa. Verkkokaupoissa yleensä hinnat alemmat ja tavarat löytyy ilman pään aukomista kera vetelän toiminnan. Eipä ihme, että kivijalka kaupat kaatuvat kun palvelu ja myynti-into on lähes joka kaupassa samaa tasoa.