Kokemuksia

Löydän itseni erittäin usein Googlettamassa kokemuksia erilaisista asioista, kuten entuudestaan tuntemattomista verkkokaupoista, erilaisista tuotteista ja uusista paikoista. Täältä löydät omia kokemuksiani erilaisista asioista, toivottavasti niistä on teille hyötyä :)

 

 

Anttila

Katteettomia lupauksia useita, tarjoustuote oli "juuri päässyt loppumaan". Otettiin yhteystiedot talteen, mutta koskaan ei mitään kuulunut. Näin kävi monta kertaa.

 

Ongelmia kannettavan tietokoneen kanssa


Yli 1000 euron kannettavan kanssa homma meni todella oudoksi. Kannettavassa oli vikaa komponettien kiinnityksissä. Ainakin emolevy ja kiintolevy olivat irti, huollon korjausraportin mukaan. Noiden takia kone kävi kaksi kertaa huollossa.

Internettiä ei koneella saanut toimimaan, ei langatonta tai langallista. Laite taas huoltoon, jossa vika todettiin ja "korjattiin". Ei vaan korjattu.

 

Tässä vaiheessa kone oli tullut ilmeisesti liian kalliiksi Anttilalle, koska ääni muuttui. Nyt laite olikin asiakaspalvelun mielestä kunnossa. Seuraavat korjaukset menisivät täysin meidän piikkiin. Asiaa veivattiin ja vatvottiin yli 6kk, päivääkään ei tuona aikana konetta en pystynyt käyttämään. Kun pelkkän käyttöjärjestelmän käyttöönotto vaatii toimivan nettiyhteyden, joka ei siis tässä koneessa toiminut!

 

Lopulta ei todellakaan auttanut muu kuin korjauttaa eri firmassa verkkokortti ja sitten homma lähti toimivaan.

 

Näin veemäistä palvelua ei ole muualla onneksi vastaan tullut. Ei tosiaankaan tullut yllätyksenä Anttilan konkurssi, hyvä vaan että yksi surkeimmista yrityksistä ei enää ole asiakkaita huijaamassa.

 


Telia Kauppa

Tietokoneen ostamista Telia Kaupasta en voi suositella kenellekään. Siinä saattaa samalla saada ongelmia kuukausiksi, kuten itselleni kävi. Ostin tietokoneen joulukuussa ja episodi tuli päätökseen seuraavan vuoden elokuussa, kun kuluttaja-asiamies oli riitauttamassa asiaa.


ASUS ROG GL12PC pelipöytäkone

Tyhmä se on joka mainospuheita uskoo, mutta jos valmistaja (sekä Telia Kauppa verkkosivuillaan) kertoo koneen olevan helposti ja laajasti päivitettävissä niin voisi olettaa, että toisen 3,5" kiintolevyn asennus onnistuisi ostajalta itseltään, kun koneessa sille paikka varattuna on. No, eipä onnistunut - paikka johon kiintolevyn virtakaapeli pitäisi kiinnittää on suojattu ja hitsattu kiinni metallikotetolla.


Kysyin asiasta ensiksi ASUKSEN tuesta. Asuksen asiakaspalvelija alkoi heti ensimmäisessä sähköpostiviestissä viisastatelemaan. Viestittelyn jatkuessa kuukausia muuttui vastaukset suoraksi vittuiluksi. Samalla linjalla oli myös Telian mahtava chat asiakastuen useat eri henkilöt. He pesivät kätensä tuosta mainitsemastani mainospuheesta, eivät ole vastuussa yritysten tuotekuvauksista. Kai nyt myyjälläkin jokin vastuu on myynnissä olevien tuotteiden tuotekuvauksista? Muutaman kerran chatti alkoi ystävällisesti, mutta siinä vaiheessa kun olisi pitänyt vaikeisiin asioihin vastuunkantajaa löytämään tulikin chat henkilölle yllättäen työpäivä täyteen.

 

Kuukausien valituksen jälkeen asia siirtyi Telia Kaupan chattia korkeammalle tasolle. Tasolle jossa keskustelu käytiin sähköpostilla. Siellä keskustelu oli asiallisempaa, tosin ei se edennyt sen paremmin mihinkään. He vaativat omakustanteisesti laitteen huoltoon lähetystä ja tutkimista, jos siellä sitten oikeasti jotain vikaa löytyisi korvaisi Telia kustannukset. Edelleen siis asenne oli rasittavan vähättelevää ja ylimielistä.

 

Pitkään asiaa mietittyäni lähetin lähes 2000 euron hintaisen koneen huoltoon. Onneksi huolto ei toiminut kuten vakuutusyhtiöiden lääkärit vaan huolto oli tismalleen samaa mieltä kuin omat havaintoni olivat. Kyseistä konetta ei oikeastaan voinut päivittää mitenkään muuten kuin lisäämällä pienen SSD-levyn M.2- paikkaan, sekä vaihtaa muistikammat. Koneessa oli useita vapaita paikkoja, mutta niihin oli mahdotonta mitään liittää kotelon sisälle tehtyjen muutosten vuoksi. Tämän lausunnon lähetin kuluttaja-asiamiehelle. Kuluttaja-asiamiehen mukaan Telia Kaupan tulisi perua kauppa, koska tuote ei vastaa millään muotoa tuotekuvausta, eikä tietoja joita olin itse koneesta internetistä omatoimisesti etsinyt. Lisäksi tietokone oli kallis ja pelkästään siitä päätellen asiakkas voi odottaa, että koneeseen voi tehdä muutoksia.

 

Huollon raportin ja kuluttaja-asiamiehen viestit lähetin sitten Teliaan sähköpostilla. Viesti kuitattiin vastaanotetuksi, mutta päätöksen tuleminen kesti kaksi kuukautta. Telia Kauppa ilmeisesti kuumeisesti mietti ja etsi laista porsaanreikiä joilla olisi voinut välttää kaupan purun, mutta eivät sellaista löytäneet. Nimittäin joutuivat lopulta purkamaan kaupan ja palauttamaan rahani kokonaan. Olipa helvetillinen piina, kun 2000 euron kone oli täysin paska laite ja siitä ei meinannut päästä mitenkään eroon.

 

En voi todellakaan suositella kenellekään ASUKSEN koneita, tuotekuvaukset on täyttä huijausta ja tuesta tulee vaan ilkkumista sekä avautumista. Sama koskee myös Telia Kauppaa. Epäasiallista asiakapalvelua. Loppuun asti asiakkaan mollausta ja kaikin puolin ylimielistä asian hoitamista. Missään vaiheessa he eivät myöskään asiaa pahoitelleet.

 


Duracell

2010-luvulla laadukkaista paristoista on tullut todella huonoja. Aivan liian usein Duracellin paristoista vuotaa akkunesteet pihalle ja samalla usein rikkovat kyseisen laitteen. Tiedän, että sitä akkunestettä voi kuivumisen jälkeen yrittää poistaa. Olen siinä yleensä hyvin onnistunut, parhaiten toimii teräsvilla. Akkunestettä vain on yleensä valunut laitteen sisälle siten, ettei sitä saa poistettua muualta kuin liittimistä, se ei läheskään aina riitä siihen että laite alkaisi toimimaan kuten pitäisi.

 

Reklamaatio kyllä toimii periaatteessa, aina Duracell on muutaman paketin lähettänyt uusia paristoja. Ne eivät vaan riitä, kun vuotaneet paristot ovat rikkoneet muutaman taskulampun ja useita lasten leluja. Niiden hintaa ei Duracell ole koskaan suostunut korvaamaan.

 

Yhdellä kertaa, kun valitin taas tapahtuneesta Duracellin asikaspalveluun kysyin, että olenko kokemukseni kanssa yksin? Eivät he tietenkään voineet siihen mitään suoraan vastata, mutta oikeastaan vastaamalla ei voida kommentoida, he myönsivät laadun heikentymisen. Asiakaspalvelija ei nimittäin myöskään mitenkään asiaa kiistänyt.

 

Harmi, koska aiemmin Duracell paristot olivat laadun tae ja niihin pystyi luottamaan, sekä ne toimivat pidempään kuin kilpailijoidensa paristot. Nyt olen siirtynyt ostamaan tarjousten halvimpia paristoja, ne eivät ole vuotaneet ja niitä saa 3-4 kappaletta yhden Duracell pariston hinnalla.

 


HP eli Hewlett-Packard

Surkea asikaspalvelu ja huolto. Olisin tarvinnut yritykseltä lausunnon, että heidän digikameransa voi hajota yht'äkkiä. Sähköpostilla asian myöntäminen olisi riittänyt vakuutusyhtiölleni ja siten olisin saanut sieltä korvauksen rikkoutuneesta kamerasta. Kyseessä oli 2000 luvun alku ja tuolloin digipokkarit olivat hinnaltaan kaikkea muuta kuin halpoja, joten HP:n takia jäi satojen eurojen korvaukset vakuutukselta saamatta.

 

HP:n asiakaspalvelu heittäytyi aivan tyhmäksi ja sai siten lopulta minut väsytetty, en vain jaksanut enää vääntää asiasta. Tästä syystä en todellakaan hanki kyseisen yrityksen tuotteita saati sitten suosittele niitä kenellekään. Tuosta lähtien HP on tarkoittanut minulle laadultaan Halpaa Paskaa.

 

Valtuuttu huolto olisi toki lausunnon kirjoittanut, mutta tuolloin ei Suomessa HP:n digikameroita kukaan huoltanut. Kamera olisi pitänyt lähettää varmaankin Yhdysvaltoihin asti, joten en koskaan laitteesta saanut huoltoarviota tehdyksi.

 


Linnan Pyöräverstas

Ennakkoon asiallisen oloinen paikka. Verkkosivut olivat asialliset. Huollon varaaminen onnistui verkossa, tosin sitä varauskalenteria ei ilmeisesti kukaan seurannut. Aika piti lopulta varata soittamalla ja siitä se hv-palvelu sitten alkoikin. Heti ensimmäiseksi paikan omistaja opasti lausumaan pyöräni merkin ja mallin oikein - mitä helvettiä? Jos Hämeenlinnassa olisi tuolloin jokin muu huoltofirma ollut, olisin jättänyt asioinnin tuohon hetkeen.

 

Puhelin soitin aikana käytiin läpi korjaus tarpeet. Menin paikalle sovittuna aikana ja kahviossa töissä ollut henkilö kertoi, ettei huoltomies ole paikalla. Hän on asioilla ja tulee joskus. Kahvion pyörittäjä pyysi palaamaan myöhemmin uudelleen, siitä huolimatta että tulin sovittuna aikana pyörääni huoltoon tuomaan.

 

Paikan omistaja saapui sitten yli tunnin myöhässä paikalle. Odotellessani muuten näin kuinka tämän kovasssa maineessa oleva tuoreen pullan tuoksuin kahvilan pyörittäjä laittoi uuniin perus kaupan pakastepullia eli sellaista luomua ja aitoa hipsteri hifistely kahvila toimintaa. Firma kyllä kusettaa kaikkia maksimi katteilla. Takaisin pyörään. Luonnollisesti nykyisen asiakaspalvelun normien mukaan ei mitään pahoittelua asiasta. Sen sijaan jälleen kerran aloitettiin alusta, kuka olen ja mitä pyörässä on vikaa.

 

Katteettomat lupaukset saivat jatkoa, kun huollon aikatalusta minulle kerrottiin. Piti kestää pari päivää. Mitään ei kuulunut viikkoon, eikä kahteen. Sitten soitin ja varmasti vasta sillä hetkellä tämä puustakin jonkin polkupyörän tapaisen tehnyt omistaja muisti pyöräni. Lupasi nyt hoitaa sen kuntoon parissa päivässä. Pari päivää meni ja taas soitin mikä on tilanne? Mies kertoi, että se on valmis ja voi noutaa. Tiesin, että yritys on enään tunnin auki ja sanoin, että tulen sen nyt hakemaan - olettehan auki 15 asti? Vastaus kuului kyllä.

 

Lähdin kohti yrirystä niin nopeasti kuin mahdollista. Olin paikalla vähän ennen puoli kolmea ja jo kaukaa näin kuinka mies oli laittamassa yrityksensä ovea lukkoon. Juoksin ovelle ja löin sitä kunnolla, sekä sitten veden sitä voimakkaasti jotta äijä ei saa ovea lukittua. Omistaja kattoi vaan hiukan ihmetellen mitä teen. Sanoin, että soitin juuri että haen pyöräni. Mies ei taaskaan oikein muistanut mitään ja sanoi, että jos tulisit ensi viikolla hakemaan - oli jo kassan sammuttanut. Sanoin, että pelleily loppuu nyt ja haen pyöräni nyt.

 

Takarenkaan vaihto ja etujarrun säätö, jota ei kunnolla edes tehty, maksoi 180 euroa!! Vertailun vuoksi 2021 taka- ja eturenkaan sisä- ja ulkokumien vaihto, sekä jarrujen säädöt maksoivat 103 euroa. Tämä sisälsi vielä ilmaisen kotoa haun ja pyörän takaisin tuonnin. Olisi Pyöräverstaalla maksanut yli 300 euroa.


En todellakaan suosittele tätä muka pyörähuoltoa kenellekään, jos tämä herra sellaisen uudestaan avaa. Nimittäin kuluttajien onneksi tämä Lnnan Pyöräverstaan huolto puoli meni konkurssiin puolisen vuotta sen jälkeen, kun pyöräni siellä huollossa oli. Kukaan asiakas ei taatusti sinne palannut yhden kerran jälkeen. Niin asiatonta, huolimaton ja surkeaa työtä tuo firma teki.

 

Yrityksen verkkosivujen mukaan omistaja on siirtynyt 4H-kerhoon pyöriä korjaamaan. Myös pakastepullien paistaminen on Hämeenlinnan Verkatehtaalla sijainneessa Pyörverstaassa lopetettu.

 


Kodin Terra, Hämeenlinna

S-Mobiilissa oli toukokuussa 2021 -15% tarjouskuponki Kodin Terraan. Huomasin, että kaupan saldona halumaani Fiskarsin P921 oksasaksissa oli 4 kappaletta. Sitten vain kauppaan sakset alennuksella hankkimaan.

Hyllyssä ei näkynyt yhtään haluamaani oksasaksea. Kävelin Hämeenlinnan Terran infopisteelle jossa oli n. 55-60 ikäinen nainen, 25-30 ikäinen nainen ja sitten noin 40 ikäinen mies.

Kysyin ja näytin vanhimmalle naiselle kuvaa tyhjästä hyllystä, jossa näkyi etsimäni tuotteen tiedot. Asiakaspalvelija sanoi heti ensimmäiseksi "Tuskin meillä on edes tuota valikoimassa". Sanoin "Niin kuten huomaat varmaan kuvasta on se tuosta teidän hyllystä otettu ja sitä tulin kysymään, että onko ne vielä varastossa odottamassa purkaamista?". Myyjä "Ai. Katos Pirkko koneelta". Pirkko "Jaa. Mee sä kattoon mitä se näyttää?" sanoi kolmannelle infopisteessä pöytään nojanneelle myyjälle. Tämä myyjä ei sanonut sitten yhtään sanaa. Katsoi vaan varastosaldoa, että 4 löytyy mutta ei ole hyllyssä (näytti laitettaan). Yrtin vielä kerran kysyä, että niin voisiko joku ne purkaa sieltä varastosta? Tähän ei kukaan näistä vastannut mitään.

Kiinnostaisi suuresti tietää millä perusteella näitä myyjiä Osuuskappa Hämeenmaan Hämeenlinnan Kodin Terran palkataan? Meno oli kuin Uuno Turhapuron rautakauppa sketsissä.

Koska saksissa oli kohtuullisen hyvä alennus niin palasin kauppaan seuraavana päivänä. Nyt oli ollut aktiivisempaa työntekijää paikalla ja sakset olivat löytäneet tiensä hyllyyn.

Sen verran hv-palvelua oli taas Kodin Terrassakin, että parhaani mukaan olen sinne menemättä. Juurikin vastaavia tarjouksia voin sieltä käydä yrittämässä ostamassa, jos tuote on oikeasti markkinoiden halvin. Muutoin käyn toisissa kaupoissa ja toki ensimmäiseksi verkkokaupoissa. Verkkokaupoissa yleensä hinnat alemmat ja tavarat löytyy ilman pään aukomista kera vetelän toiminnan. Eipä ihme, että kivijalka kaupat kaatuvat kun palvelu ja myynti-into on lähes joka kaupassa samaa tasoa.


Rajala Camera

Rajala Camera tarjosi joulukuussa 2017 ilmaiseksi yhden 20*30cm kuvan. Mukava juttu ja hyväkin, koska nyt pystyi kokeilemaan palvelua riskittä.

Toisten en palvelua tule myöskään käyttämään tai ainakaan en siitä maksa. Nimittäin kuva lähetettiin erittäin huokessa pahvikuoressa. Kevein kuori mitä on kuvatilauksissa vastaan tullut.

Kuva tuli Smart post laatikkoon. Se oli kunnolla aallolla ja kuten arvata saattaa oli myös kuva aallolla ja lisäksi yksi kulma oli taittunut.


Kallis hinta ei takaa hyvää laatua

Hintaa kuvalla on 9.9€ ja postikulut. Kuvapaperin laatu oli jonkun verran parempi kuin esimerkiksi Pixumista 0.99€:lla tilaamani, mutta ei mitenkään 10x parempi ja etenkin lähetyksen toteutus oli paljon huonompi.


En voi tämän kokeilun perusteella mitenkään suositella Rajala Cameran kuvapalvelua.

Kokemuksia Rajala Camera kuvapalvelusta


Kauppakeskus Goodman

Hämeenlinna Kauppakeskus Goodmanista on tullut juoppojen ajan vietto paikka. Siellä onnistuu mm. kaljarahan pummaaminen ja lapsien koskettelu, sekä vittuilu.

 

Pikku lapselle juttelua ja koskettelua

Ne tulevat aina joko pummaamaan rahaa kaljaansa, vittuilemaan päin naamaa (syyksi riittänyt mm. suomen luonnonkuvaajien -hihamerkkini) tai jopa koskettelemaan lastani, kuten on käynyt kolme kertaa.

Kauppakeskus Goodmanissa viimeiseksi käynniksi jääneellä kerralla katsoin puhelimesta S-Mobiili etuja S-Markettiin, kunnes havahduin seuraavaan lauseeseen "Kukas täällä oikein on?" ja samalla näin kuinka tuntematon käsi kosketti lapseni kasvoja. Automaattisesti huitaisin käden pois ja käskin ukkoa jatkamaan matkaansa niin painokkaasti kuin ilman voimasanoja voi. Tällä kertaa tämä riitti ja puistokemisti tajusi jatkaa matkaansa. Yleensä noin helpolla ei niistä eroon pääse vaan jatkavat rahan ruinaamista milloin mihinkin, vaikka kaljaan se raha aina menisi. Pummaamisen lisäksi he omaavat laajan sanavaraston vittuilun osa-alueelta. Kaiken lisäksi nämä Goodmanin kännikalat ovat Hämeenlinnan agressiivisimpia. Kenties paikalliset joupot ovat taistelleet omista reviireistään ja kovimmat densut ovat saaneet tuon Goodmanin alueen reviirikseen.

 

Hämmentyneen lapsen rauhoittelua

Sitten hämmissään olevalle lapselle kertomaan mitä tapahtui ja miksi vieras setä alkoi juttelmaan ja koskettelemaan?

Ei todellakaan asia jota toivoisi / odottaisi kauppareissulla tapahtuvan, tosin valitettavasti tämä on käynyt tavaksi Goodmanissa asioidessa.

Tälläkin kertaa pohjoispäädyn ovilla vastassa oli 4 SOL-vartijaa jotka jutturingissään pitivät seinääpystyssä. Hekin tietysti jo tietävät eteläpäädyn ongelman ja eivätkä siellä jaksa olla juoppojen kanssa olla jatkuvasti tekemisissä, mutta sehän on osa heidän työtään.

Voitte olla varmoja etten enää asioi Goodmanissa ja en voi suositella sitä paikkaa lapsiperheille. Kirjoitin tästä tapauksesta Goodmanin Facebooksivuille. Edellisen tarinan lisäksi vielä kirjoitin seuraavat asiat.

 

"Ilmaisena vinkkinä suosittelen vartioiden passiin laittoa juurikin eteläpäädyn oville. Tiedätte varmaan vallan hyvin, että osa keskustan juopoista pitää leiriään Goodmanin eteläpäädyssä olevalla kivireunuksella, josta sitten vuorotelle kaljaansa Goodmanista hakevat.

Tavastian lähistöllä on toinen porukka, mutta sitä on kaitsemassa pieni muotoinen vartijoiden armeija (4-8 vartijaa). He estävät jo ulkona jouppojen pääsyn Tavastiaan. Siellä ei kukaan ole kaljaan rahaa pummaamassa saati koskettelemassa pieniä lapsia".

Vastaukseksi tuli tämä "Hei Markus, pahoittelut teille aiheutuneesta harmista, todella ikävä juttu! Keskustelemme asiasta Goodmanin vartioinnin kanssa".