Adobe Flash

 

Adobe Flash ohjelmalla voi tehdä vaikka mitä, jos vain tietoa ja taitoa riittää. Yleisemmin sillä tehdään lyhyitä animaatioita ja mainosbannereita. Verkkosivutkin voi olla joskus kokonaan Flash ohjelmalla tehdy.

 

Omat kokemukset Flashistä

Tein rotoscoping tekniikalla Adobe Flash ohjelmalla aikoinaan Valonkuvaaja.com sivuston intron. Olen tehnyt Flashilla myös erilaisia bannereita.

 

Bannerit ovat yksin kertaisia. Yleensä niissä on kuva tai kuvia, jotka vaihtuvat. Lisäksi on myös tekstiä. Sitten bannerissa on tietysti klikkaus ominaisuus.

 

Datanomi opintojen aikana tein myös näytetyönä yhden animaation, joka valitettavasti on jo kadonnut bittiavaruuden syövereihin.

 

Animaatiossa laskuvarjohyppääjä jahtasi appelsiiniä. Saatuaan appelsiinin kiinni ilmestyi tyhjästä sakset. Sakset leikkaisivat laskuvarjohyppääjän varjosta narut poikki.

 

Laskuvarjohyppääjä näin ollen putosi maahan. Paikalle tuli sitten ambulanssi ja kuljettana oli itse rockin kuningas eli Elvis. Elvis veivasi muutamat tanssi liikeet ja sitten nosti pudonneet hyppääjän auton kyytiin. Tämän jälkeen Elvis kaahasi ambulanssilla pois paikalta.

 

Flash gallerioita