Modx julkaisujärjestelmät

 

Modx on ilmainen ohjelma joka perustuu avoimeen lähdekoodiin, joten sen käyttäminen ei maksa mitään. Modx on hyvin muokattavissa omiin ja mahdollisten asiakkaittesi tarpeisiin. Mielestäni se on helpommin muokattavissa kuin suositummat Wordpress ja Joomla julkaisujärjestelmät.

 

Nimittäin niin sanotun sivupohjan teko luonnistuu paljon helpommin kuin monella muulla julkaisujärjestelmällä. Sivupohja voi olla millainen tahansa, kunhan se on tehty hyvin ja on mieluusti validi sekä siinä on erillinen css-tyylitiedosto niin asiat ovat hyvin! Myös vanha sivusto saadaan siirrettyä Modx julkaisujärjestelmään lähes täysin samannäköisenä. Itselläni on ollut eniten ongelmia valikoiden suhteen, mutta muuten on ilme sivustolla pysynyt samanlaisena.

 

Lisäksi Modx ohjelmaa kehitetään kaiken aikaa aktiivisesti ja sillä on yli 30 000 rekisteröitynyttä henkilöä.

 

Modx Revolution

Uusin versio Modx julkaisujärjestelmästä, jota on alettu viime aikoina ottamaan myös tuotantokäyttöön.

 

Sivuston suunnittelijalle

Sivuston suunnittelijalle opastusta löytyy osoitteesta: http://rtfm.modx.com/display/revolution20/Making+Sites+with+MODx.

 

Modx kehittäjälle

Modx julkaisujärjestelmän kehittäjälle tietoutta löytyy seuraavasta paikasta http://rtfm.modx.com/display/revolution20/Developing+in+MODx.

 

Lisää tietoa löydät http://modx.com/revolution verkkosivulta.

 

Modx Evolution

Modx:n vanhempi versio, jota käytetään yhä paljon, mutta jonka tuki alkaa hiipumaan. Sekä monet uusista paketeista, plugineista ja muista lisäosista ovat tehty vain uudessa Revolutionissa toimiviksi.

Lisää tietoa löydät http://modx.com/evolution verkkosivulta.

 

Oppaita

Video oppaita

Hyvin selkeitä video-oppaita löydät osoitteesta http://modxvideotutorials.com.

 

Dokumentaatioita

Paljon dokumentaatioita liittyen Modx julkaisujärjestelmän eri versioihin, sekä muihin siihen liittyviin sovelluksiin löydät osoitteesta http://rtfm.modx.com/dashboard.action.

 

Foorumit

Modx foorumi taas löytyy osoitteesta: http://forums.modx.com/.

 

Lahjoitukset Modx projektiin

Ja jos ihastut Modxään kovin paljon ja tunnet tarvetta lahjoittaa rahaa Modx:nä kehitystyölle niin suuntaa silloin seuraavaan osoitteeseen: http://modx.com/community/wall-of-fame/support-modx/. Vastineeksi lahjoituksellesi voit saada itsesi / yrityksesi esille pienen kunnialaatan muodossa. Tällöin lahjoituksesi tulee olla yli 50 USD.

 

Linkkivinkit