Joomla - Extensions valikko

 

Täällä pääset hallitsemaan kaikkia eri tyypin lisäosia eli komponentteja, moduuleja, plugineita, sivupohjia ja kieliä.

 

Kaikenlaisia lisäosia ja palikoita sitten myös riittää! Tuhansia ilmaisia ja paljon maksullisia. Ongelmaksi muodostuukin hyvin helposti runsauden paljous ja tästä kaikesta niiden hyvin lisäosin löytäminen.

 

Useasti pitääkin vain kokeilla ja testata miten toimiva kukin lisäosa on. Hyvät löydettyäsi kannattaa ne kirjata muistiin ja mahdollisesti kertoa niistä myös muille.

 

On myös hyvin tärkeää, että ennen lisäosien asentamista varmista, että ne tukevat käytössäsi olevaa Joomla versiota.

 

Extension Manager

Täällä voit asentaa uusia lisäosia, poistaa turhiksi toteamiasi tai etsiä asentamiisi lisäosiin päivityksiä.

 

Module Manager

Täällä pääset hallitsemaan kaikkia sivustosi moduuleja. Moduulit on pieniä komponentteja, jotka ovat määritetyssä paikassa yksittäisellä sivulla. Moduulien sijaintien nimet voivat olla täysin mielivaltaisia ja riippuvat täysin sivupohjan tekijän antamista nimistä. Tarkoitan, että jos sivupohjan tekijä on nimennyt vasemman reunan oikeaksi reunaksi ja sitten laitat moduulin kohtaan vasen reuna niin se menee oikeaan reunaan, koska elementin nimi on vain nimi.

 

Jos tee itse sivupohjan niin sivupohjan eri osa-alueet kannattaa nimetä mahdollisimman loogisesti, jotta ei tulisi ongelmia lisäosia asennettaessa.

 

Plug-in Manager

Täällä voit hallita kaikkia asentamiasi plugineita. Pluginit toimivat jonkin sellaisen toiminnon suorittajina joka ei suoranaisesti näy sivustolla.

 

Esimerkiksi juurikin sivustolla olevien sähköpostiosoitteiden piilottaminen spämmi roboteilta, joka tapahtuu Content-Mail Cloaking pluginilla. Se etsii sivustolla olevat sähköpostiosoitteet ja sitten korvaa ne JavaScript koodilla, joka piilottaa ne spämmi roboteilta.

 

Toisena esimerkkinä Content-Load Module, joka mahdollistaa moduulin lataamisen artikkelin sisään.

 

Template Manager

Näyttää kaikki asennetut sivustopohjamallit. Täältä voit hallita sivupohjien HTML ja CSS tiedostoja, asettaa eri sivuille eri sivupohjia, sekä esikatselemaan miltä sivupohja kyseisellä sivulla näyttää.

 

Language Manager

Joomlassa on muutama tehokas kansainvälisyys ominaisuus. Language Manager näyttää kaikki asennetut kielipaketit, tällä hetkellä Joomlaan on saatavissa yli 40 eri kielipakettia.