Hakukoneoptimointi - DMOZ

 

DMOZ Open directory project on yksi Internetin keskustietokannoista, joka poikkeaa monesta muusta vastaavasta olemalla ainoana ilmainen. Hakemisto perustuukin avoimen lähteen ajatukseen.

 

Sen tarkoitus on toimia keskitettynä hakemistona Internetin ihmeistä. Tällaisia hakemistoja käyttävät ihmisten lisäksi hakukoneet.

 

Tästä syystä onkin yrittämisen arvoista saada omat verkkosivunsa mukaan hakemistoon, koska näin saat yhden sivustoosi viittaavaan linkin ja ennen kaikkea sivustosi on paikassa josta useat hakukoneet hakevat tietoja omiin tietokantoihinsa.

 

Omaa verkkosivustoaan voi tarjota hakemistoon listattavaksi seuraavan linkin kautta: http://www.dmoz.org/add.html. Sivulta löytyy tarkat ohjeet miten hakemus tulee täyttää.

 

Omat kokemukset

Kesällä 2012 lähetin hakemuksen Valonkuvaaja.com sivustosta DMOZ:iin. Muutaman kuukauden välein kävin katsomassa, olisiko sivustoni hyväksytty hakemistoon. Marraskuussa 2012 sain ilokseni todeta, että sivustoni oli kelpuutettu mukaan!

 

Valonkuvaaja.com löytyy DMOZ:n hakemistosta nyt niin domain nimellä kuin myös Markus Kauppinen hakusanoilla. Hieno ja hyvä juttu! Sivustoni sai nyt yhden ulkoisen linkin lisää ja etenkin lisänäkyvyyttä hakukoneissa.

 

DMOZ Open directory project - Valonkuvajaa.com

 

DMOZ Open directory project - Valonkuvajaa.com

 

DMOZ Open directory project - Valonkuvajaa.com