Facebook Timeline- ja profiilikuvan mitat

 

Facebook sivuille on mahdollista tehdä / lisätä Timeline - ja profiilikuva. Tämä mahdollisuus kannattaa myös käyttää hyväksi niin omassa käyttäjäprofiilissa kuin myös ryhmien ja erilaisten Facebook sivujen kanssa.

 

Tekstillä vain ilman?

Kuviin voi halutessaan myös liittää tekstiä, mutta kannattaa miettiä mitä vai onko parempi jättää kuva ilman tekstiä? Profiilikuvana voi käyttää esimerkiksi yrityksen logoa. Profiilikuva voi tietysti olla myös sellainen, jota vaihdetaan säännöllisesti. Tietysti myös Timeline kuvaa voi vaihtaa säännöllisen epäsäännöllisesti.

 

Yhtenäisyys brändin kanssa

Kuvien tulisi kuitenkin jollain tapaa olla halutun brändin mukainen, jos niillä haluaa tehdä profiilissa / sivuilla kävijään halutun vaikutuksen. Alla oleva esimerkkikuva on muuten hyvä, mutta profiilikuva olisi ehkä parempi, jos siinä olisi väriä mukana. No, nämäkin kuten kaikki muutkin asiat ovat makuasioita ja kukin pitää omanlaisesta tyylistä. Tuo omatyylinsä tulee löytää ja käyttää sitä myös Facebookissa.

 

Timeline- ja profiilikuvien mitat

Facebook Timeline- ja profiilikuvan koko.

 

Profiilikuvan tulee olla kuvasuhteeltaan 1:1 eli neliömäinen. Timelinekuvan mittasuhteen ovat panoraamakuvan omaiset, 851px leveä ja 315px korkea.

 

Voit ladata Facebookiin haluamasi kuvan ja sitten yrittää rajata siitä sopivan kohdan Timeline kuvaksi. Parempi vaihtoehto on rajata kuva oikean kokoiseksi jossakin kuvankäsittelyohjelmassa ja vasta sitten ladata kuva Facebookiin. Jälkimmäisenä mainitsemallani tavalla pystyt tarkasti rajaamaan kuvasi juuri sellaiseksi kuin sen haluat. Lisäksi kuvakäsittelyohjelmassa voit lisätä kuvaasi tehosteita kuten esim. tekstiä.