Googlen viestintäpalveluita

 

Googlella on tarjolla monenlaista ohjelmaa, sovellusta ja palvelua. Digitaaliseen viestintäänkin löytyy monia ilmaisia palveluita.

 

Google tilillä avain palveluihin

Varmaankin yleisin ja tunnetuin syy ihmisille avata Google tili on Googlen Gmail sähköpostitili. Siitä ei säädöt saati tili ihan heti lopu. Avasin varmaan oman tilini 2010 ja silloin tilaa oli noin 8 gigatavua ja sitä tuli koko ajan lisää.

 

Toukokuussa 2012 tilin koko oli jo yli 10 gigatavua ja yhä tila kasvaa kaiken aikaa. Joten käytännössä harvan tarvitsee koskaan poistaa ainuttakaan sähköpostiviestiään niin paljon tuota tilaa on!

 

Gmailin kautta onnistuu myös verkkopuhelut, videolla tai vain äänellä.

 

Google Docs

Google tilin avattuasi avautuu sinulle pääsy moneen muuhunkin palveluun, kuten jo kerroinkin. Nyt viestinnän otsikon alla ollessamme on mainittava ehdottomasti myös Google Docs, joka on Googlen ilmainen pilvipalveluna toimiva toimisto-ohjelma. Se on yhteensopiva mm. Windows Office tuotteiden kanssa, sekä tukee Adobe Photoshopin tiedostomuotoja.

 

Google Docs tiedostojen jakaminen on mahdollista kaikille Gmail –tilin omaaville ihmisille. Joten se onkin oiva projektityökalu. Datanomi opinnoissa käytimmekin Google Docsia muutamassa projektissa.