Ricoh Theta X 360 kamera julkaistu

Ricoh on julkistanut uuden 360 asteen kameransa Theta X. Uutuudessa on paljon kaivattuja uudistuksia verrattuna suurta suosiota nauttivaan Thera Z1 kameraan. Theta X:ssä on iso kosketusnäyttö, vaihdettava akku ja paikka ulkoiselle muistikortille.

Tuon luettuani meinasi jo kamera lähteä tilaukseen, mutta kun kaikki tekniset tiedot tuli luettua niin eipä tilausta tullut tehtyä – jostain syystä kamerassa ei ole tuuman kennoja vaan piememmät CMOS kennot. Pitää odotella tuotteesta puolueettomia testejä ja aitoja kuvia sekä videoita.

60MP valokuvia ja 5.7K videota

Ricoh suosittelee sisätilojen valokuvaamiseen 11K resoluution kuva-asetusta ja muualle 5.5K resoluution kuva-asetusta.

Kamerassa on uusi paranneltu kuvanvakaaja jolla pitäisi onnistua laadukkaat videot ilman tärinöitä. Videokuvaus onnistuu 5.7K (5760 × 2880) 30 ruutua sekunnissa laadulla.

MicroSD korttipaikka, vaihdettava akku ja kosketusnäyttö

Theta X 360 kamerassa on toimintoja joita käyttäjät ovat Ricohilta paljon toivoneet. Kosketusnäyttö mahdollistaa kuvien ottamisen ilman kännykkää. nyt näet mistä kuvan otat kameran omalta näytöltä.

Lisää tilaa kuville saat microSD muistikortin avulla

Virtakaan ei pitäisi loppua, jos hankit DB-110 vara-akun tai useamman. Tosin ymmärttääkseni kameraa voi myös käyttä vara-virtalaitteeseen kytkettynä. Tämän pitäisi olla mahdollista vaikka kamera on jalustassa kiinni.

Sisäänrakennettu GPS, USB Type-C, Time Shift -kuvaustila

GPS:n avulla saat kuviin ja videoihin lisättyä automaattisesti sijaintitiedot.

Lataus onnistuu USB Type-C kaapelilla (esim. tietokoneesta, verkkovirrasta, varavirta lähteestä).

Theta X 360 kamerassa on myös uusia kuvaustiloja kuten Time Shift Shooting ja jatkuva kuvaustila, jolloin kameralla voi ottaa 20 kuvaa sekunnissa 5.5K resoluutiolla.

Milloin julkaistaa ja mitä maksaa Suomessa?

Ostettavissa maaliskuussa 2022 ja hinnan pitäisi olla 999 euroa.

Theta X vs Theta Z1

Kuten alussa mainitsin melkein jo ehdin ennakkotilauksen tehdä Theta X 360 kamerasta. Siinä vaiheessa en voinut edes ajatella, että uudessa kamerassa olisi huonommat ominaisuuden valokuvausta ajatellen.

Theta X:ssä on vain 2x 1/2 tuuman linssiä, kun Theta Z1:ssä on 2x 1 tuuman linssiä. Z1 onnistuu raw kuvaus.

Testejä saati valokuva vertailuja en ole vielä nähnyt, mutta pahoin pelkään että edelleen Z1 on paras 360 kamera valokuvien ottamiseen. Joten pitää jatkaa Z1 seuraajan saapumista markkinoille – siinä taitaa sitten vielä mennä 2-3 vuotta, kun nyt markkinoille tuli mitä ilmeisemmin 360 videokuvaukseen tarkoitettu Theta kamera.

Lisää tietoa kamerasta valmistajan verkkosivuilta >>https://www.ricoh-imaging.eu/eu_en/ricoh-theta-x

Hyvää viikon jatkoa teille kaikille!

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

Tervetuloa Valonkuvaajan kuvagalleriaan!

Kategoria(t): Blogit, Käytöntuki, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.