Pohdintaa Suomi – Kazakstan ottelusta

Hockey Bird - Suomikiekko kiertue 2012Suomi – Kazakstan ottelussa moni USA pelin jälkeen toivomani asia muuttui. Suurimpana ja merkittävimpänä asiana se, ette maalissa aloitti heti Petri Vehanen. Ratkaisu piristi koko joukkuetta. Nyt kenttäpelaajien ei tarvinnut koko ajan pelätä mahdollisia virheitään, kun pystyivät luottamaan siihen ettei vastustajan jokainen kuti uppoa omaan maaliin.

Petri Vehanen venyikin ottelussa useaan kunnon pelastukseen, jota toisaalta kertoi myös valitettavasti siitä ettei edes eilinen peli ollut helppo Leijonille. Tehottomuus vaivasi edelleen hyökkäyspeliä. Hyvää tietysti on se, että Leijonat saivat edes paikkoja luotua. Tosin niistä pitäisi vain tehdä paremmalla prosentilla maaleja, sekä myös laajemmalla rintamalla. Torstaina pitää paikat käyttää paremmin hyödyksi, jos mielii pelin voittaa silloinkin.

Anssi Salmelaan ei myöskään kentällä näkynyt, tosin se ei johtunut valmennusjohdon ratkaisuista. Se johtui Salmelan saamasta pelikiellosta. Salmela pelaa aikaisintaan mahdollisessa mitaliottelussa, jos sitten siinäkään.

Jani Tuppurainen ja Tuomas Kiiskinen pelasivat energisesti läpi ottelun. Toivottavasti he saavat luottoa torstainakin. Tietä saavat antaa niin kutsutun kakkosketjun pelaajat, jotka vaeltavat pelistä toiseen varjojen mailla.

Peräpään parissa edellisessä ottelussa pahasti helisemässä ollut pari Juuso Hietanen ja Mikko Mäenpää petrasivat otteitaan. Tosin kyllä jopa Kazakstanin hyökkääjistä osa viiletti heittämällä heidän ohitseen. Tulevassa pelissä olisi ehkäpä syytä vetää kolmella pakkiparilla ja kenties kolmella hyökkäysvitjalla. Jos ei ihan pelin alussa, mutta viimeistään sitten siinä tilanteessa jos Leijonat ovat häviöllä.

Niin ja maalissa tulee ehdottomasti jatkaa Petri Vehanen. Lehtosen pelit turnauksessa on pelattu ja kenties kokonaan Leijonissa. Vehaseen tuntuu joukkue luottavan enemmän, mieheltä löytyy myös kipinää ja itseluottamusta. Ei tarvitse kipinää etsiä tai Nurmisen antaa aikaa itsetunnon löytymiseen, kuten Lehtoselle piti.

Pari päivää on vielä odoteltava ja sitten nähdään Leijonien oikea kevään kunto. Silloin uskon, että kaikki pistää kaiken taitonsa ja halunsa täysillä peliin. Mihin sekään sitten riittää on toinen asia, mutta ainakin pahimmassakin tapauksessa kaatuisivat edes kunniakkaasti saappaat jalassa.

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja
mtj-art. Get yours at bighugelabs.com

Kategoria(t): Blogit, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.