Kokemuksia Veke.fi verkkokaupan asiakaspalvelusta

Taustatarina kattovalaisimen hankinnasta

Olen yrittänyt hankkia puolivuotta kattovalaisinta johon sopisi tavalliset E27 kantaiset led-polttimot. Kattovalaisimessa pitäisi olla koukku ja sen tulisi kiinnittyä siististi yleisesti käytössä olevaan valaisinpistorasia kanteen.

Tämä osoittautui todelliseksi haasteeksi itselleni ja yllättäen myös kattovalaisimia myyville kaupoille.

Julkaisen nyt sarjan erilaisista yrityksistä hankkia sellaista, lopulta löysin sopivan ja vastauksen sen sopivuudesta valaisinpistorasiaan sain suoraan valmistajalta kolmessa minuutissa sähköpostitse (oli vain vaikeaa löytää tuo sähköpostiosoite).

Niin ja nämä kaikki julkaisemani kysymykset koskevat yhtä ja samaa lamppua, joka lopulta osoittautui sopivaksi kattovalaisimeksi.

Sähköpostia asiakaspalveluun

Hobby Hallista sain tylyimmän ja surkeimman vastauksen, mutta eniten vaivaa ja harmia tuotti Veke.fi verkkokaupan asiakaspalvelu. Tutkin tarkaan millainen firma on kyseessä ja millaiset toimitus / palautusehdot heillä on. Selvisi, että palautus on maksullinen. Tästä syystä kysyinkin todella tarkkaan tietoja tuotteesta, koska verkkokaupan sivuilla ei liiemmin tietoja kattolampusta kerrottu.

Kirjalliseen kysymykseeni sain linkin tuotteen sivulle. Sitten kysyin kuvien kera liitäntä asiaa ja, onnistuuko se siististi? Asiakaspalvelusta tuli vastaus > ”Siististi onnistuu”.

Sain kattovalaisimen muutamassa päivässä ja heti sen paketista otettuani näin, ettei tuo tule mitenkään asentumaan siististi kattopistokkeeseen. Yritin kuitenkin, koska valaisimelle oli ollut jo kuukausia tarvetta.

Valaisimen kiinnitys kanta oli niin pieni ja jo valmiiksi täynnä valaisimen johtoja, ettei sinne ollu mitään mahdollisuutta saada enään mahtumaan pistoketulpan nuppia saati johtoa. Valaisin jäi senttejä irti kattopistokkeesta.

Otin siitä kuvat jotka lähetin asiakaspalveluun ja kysyin, miten tuon saa siististi asennettu? Vastaukseksi tuli ”Jos olette tyytymätön valaisimeen voitte tämän kerran palauttaa sen maksutta takaisin”. Miksi tuohonkin piti vastata noin HV-asenteella? Vika oli puhtaasti heidän, olin juurikin tuon takia kysynyt monesti eri asioita – että se lamppu olisi tosiaan ollut sopiva. Voitte vain pohtia miten suuresti suosittelen kaupantekoa Veke.fi firman kanssa > välttäkää, jos mahdollista!

Miten nämä firmat pysyvät pystyssä kun asiakaspalvelu / firma ei tiedä mitä myyvät ja puhuvat mitä vaan jotta kauppa vaan käy. Todella lyhyt näköistä toimintaa. Tästä syystä teen ostokokemuksesta julkisen jotta toivottavasti tämä estää edes jonkun toisen tekemästä samaa virhettä eli tehdä ostoksia veke.fi yrityksestä.

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

Tervetuloa Valonkuvaajan kuvagalleriaan!

Kategoria(t): Blogit, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.