Star Wars: Episode VII The Force Awakens

Elokuva lunasti suuret odotukset paljon paremmin kuin edellinen trilogia joka oli aluksi suuri pettymys, mutta onneksi parani loppua kohden.

The Force Awakens on monilta osin kollaasi alkuperäisestä trilogiasta, . Tuttuja hahmoja ja viittauksia vanhoihin elokuviin riittää aikalailla, mutta hyvällä tavalla. Tosin seuraavassa elokuvassa pitänee jo olla enemmän uutta kuin menneiden kertausta. Vaikka kyllähän niitä viittauksia vanhoista elokuvista tietysti vielä riittää kaikkiin tulossa oleviin jatko-osiin.

Juonen käänteetkään eivät olleet niin ennalta arvattavissa kuin monessa muussa elokuvassa. Ennakkoon oli tiedossa uusien hahmojen ja vanhojen hahmojen esiintuloja, mutta paikalle ilmaantumiset oli onnistuttu tekemään yllättäviksi. Aina oli edes pieni mahdollisuus siihen että tuleeko nyt paikalle uusi vai tuttu hahmo.

Leikkaus / ohjaus oli myös toteutettu hyvin. Ei ollut puuduttavia väkisin venytettyjä kohtauksia vaan sopivasti poikettiin toisaalle ja sitten ehkä palattiin aiempaan kohtaukseen uudestaan jos siihen todellakin oli tarvetta.

Jälkikäsittelykin oli laadukasta ja maailma tuntui uskottavalta vaikka suurinta osaa nähdystä ei oikeasti ole olemassa vaan ne on peräisin ihmisten mielestä jotka on toteutuneet tietokoneohjelmien avulla.

Elokuva on aikoihin paras mitä olen nähnyt ja eikä siinä ole lainkaan tylsää tai huonoa hetkeä. Paljoa tarinasta ja tapahtumista ei voi kertoa, koska muuten saattaa tulla paljastettua liikaa. En voi muuta kuin suositella elokuvaa kaikille heille jotka pitävät etenkin ensimmäisen trilogian elokuvista ja toki heille jotka eivät ole vastaavanlaisia elokuvia vielä ehtineet lainkaan nähdä sillä monet vanhempiensa kanssa elokuvaa katsomassa olleet lapset sanoivat: ”Tää oli kyllä paras elokuva minkä olen koskaan nähnyt!”, ”Aivan mahtava elokuva!” jne.

Eipä muuta kuin olkoon voima kanssanne tulevanakin vuotena :)!

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja

Tervetuloa Valonkuvaajan kuvagalleriaan!

Kategoria(t): Blogit, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.