Hämeenkylmänkukka havaintoja

Hämeenkylmänkukka - 2012Tänään tuli tehtyä kevään ensimmäiset havainnot Hämeenkylmänkukasta. Viime päivinä netissä on tullut vastaan kuvia kyseistä kukista ja ajattelinkin, että nyt on jo sitten kukat saattaneet jo kukkia joka paikassa.

Kävin Ahveniston harjulla, ainoa paikka jossa olen aiemmin kylmänkukkia nähnyt, ja löysinkin kukkia muutamasta eri kohdasta. Kukat olivat vasta kasvuvaiheessa ja varmaankin lähipäivinä puhkeavat kukkimaan. Joten pitänee tehdä lähiaikoina uusi reissu niitä katsomaan ja kuvamaan.

Kuvat on otettu Pentax K-5 järjestelmäkameralla ja Pentax 100mm makro-objektiivilla. Salalamalaitteena toimi Metz 58 Af-1 käsisalama.

Hämeenkylmänkukka - Pulsatilla patens -2012Hämeenkylmänkukka - Pulsatilla patens -2012Hämeenkylmänkukka - Pulsatilla patens -2012Hämeenkylmänkukka - Pulsatilla patens -2012Hämeenkylmänkukka - Pulsatilla patens -2012Hämeenkylmänkukka - Pulsatilla patens -2012Hämeenkylmänkukka - Pulsatilla patens -2012Nämä valokuvat Hämeenkylmänkukista sekä mahdolliset uudet kuvat ovat katsottavissa myös Flickr.com tilini kansiossa Hämeenkylmänkukka | Pulsatilla patens.

Markus Kauppinen – Valonkuvaaja
mtj-art. Get yours at bighugelabs.com

Kategoria(t): Blogit, Valokuviani, Viimeisimmät Avainsana(t): , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.